Lelki nap a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskolában

Hamvazószerdával kezdetét veszi a negyvennapos böjt, a visszafogottság és testi, lelki megtisztulás időszaka.

 

De miről szól a Nagyböjt a hétköznapokban?  - Ahogyan a testünket edzenünk kell a sportban ahhoz, hogy valamilyen célt elérjünk, és erőfeszítéseket kell tennünk az eredményért, úgy a Nagyböjtben a lelkünket, a látásunkat, a hallásunkat, a beszédünket, a szívünket kell edzenünk.

Hogyan tehetjük ezt meg és miért? - Karácsony előtt  az Advent időszaka segíti a lelki ráhangolódást, most pedig Húsvét előtt a Nagyböjt szolgál arra, hogy lelkünket felkészítsük a Húsvétra, amikor Jézus szenvedésére és feltámadására emlékezünk, aki meghalt értünk, hogy nekünk örök életünk legyen.

Ebben az időszakban igyekszünk a számunkra kellemes, de egyáltalán nem szükséges dolgokról lemondani, jobban odafigyelni egymásra és Jézussal való kapcsolatunkra. Megnyitjuk szívünket, és igyekszünk észrevenni, hol van szükség egy kedves szóra, egy segítő kézre, egy bátorító vagy vigasztaló ölelésre.

14

 Iskolánkban a lelki nap programjai szolgálnak arra, hogy meghitt beszélgetésekkel, kreatív alkotó tevékenységgel a nagyböjt lényegére történő ráhangolódást segítsük. Ezekben a játékos feladatokban átélhető formában rajzolódik ki a Húsvétra felkészülés jelentősége és valódi mondanivalója.

17    18