A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjainak tanulmányi versenyeken elért sikerei

Mindannyiunk életét, a versenyszervezők feladatát is jelentősen megnehezítette a hátunk mögött hagyott néhány hónap. Azok a tanulmányi versenyek, amelyeken évek óta részt veszünk, szinte kivétel nélkül az „online térbe költöztek”, ahogyan azt a szervezők írták. Bizony, nemcsak a tantárgyak anyagával, a megadott szakirodalommal, a kijelölt vagy választott szövegekkel, hanem a digitális technika és az online tér generálta nehézségekkel is meg kellett küzdenie tanárnak, diáknak.

Most a felkészítés, felkészülés időszaka is más volt, a számítógépek képernyője előtt a mikrofon és kamera adta a lehetőséget, hogy tanár és diák találkozhasson egymással. S maguk a versenyek is! Csupa-csupa izgalom volt: jó minőségű lesz-e a felvétel, be tudunk-e lépni a chatszobába az „élő” alkalmon, fel tudnak-e lépni a diákok a megadott weboldalakra a kapott kódokkal, tudják-e gyakorolni az oldal használatát a verseny előtt, elmentik-e izgalmukban a feladatlapot. Sajnos voltak a megméretésre készülő, de a technika által cserbenhagyott tanulóink is.

Mindezek fényében még értékesebbek azok a szép sikerek, amelyeket diákjaink elértek:

Az On-lion internetes angol versenyen Jeszenszky Laura 4.a osztályos tanuló korosztályában megyei első, Turcsány Milán 3.a osztályos tanuló pedig megyei második helyezést ért el.

                                                         1           2

A Kalmár László Matematikaverseny országos döntőjében Fülöp Menyhért 4.a osztályos tanuló 13.helyezést ért el.

                                                                              3

A Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjébe jutott Kothencz Luca 4.a és Halász Abigél 4.b osztályos tanulónk.

                                                            5         6

A Dugonics András matematikaverseny országos döntőjében Halász Abigél 4.b osztályos tanuló képviseli majd iskolánkat.

                                                                              7

A megyei matematikaverseny döntőjének is ismertté váltak az eredményei: a 4. évfolyamosok között Halász Abigél 2., Kothencz Luca 6., Fülöp Menyhért 9., a 8. évfolyamon Sümegi Bence 5. helyezést ért el.

                           9     10     11     12

A XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2. fordulójába jutott, s ezzel a versenyzők legjobb 20%-a között van Hajdú Diána 5.b és Bánóczki Bianka 8.a osztályos tanulónk. Különös öröm ez számunkra, mert ennek a versenynek még sohasem jutottunk el a 2. fordulójába!

                                                              13     14

Az Arany János anyanyelvi verseny országos döntőjében Bakó Bálint 8.a osztályosunk a 8. helyet szerezte meg.

                                                                              15

A Savaria országos egyéni történelemverseny megyei döntőjében ,városunkat egyedül képviselve, Madaras Ádám a 8.a osztály tanulója a 7. helyet szerezte meg.

                                                                              16

A Szép magyar beszéd verseny területi fordulójában szintén Madaras Ádám vívta ki a zsűri elismerését, amelyet a 2. hellyel jutalmaztak.

Reméljük, tanáraink és tanulóink magas szintű munkája hasonló sikerekkel öregbíti majd intézményünk hírnevét a jövőben is!