Másképp emlékeztünk a hősökre! – Digitális Mozaik Múzeumtúra a Szent Imre Iskolában

Forradalmian új módszerrel tartott digitális iskolai foglalkozást a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolájának csapata Intézményünkben. Az aradi vértanúk napjához kapcsolódó múzeumpedagógiai program keretében a virtuális térben, 12 múzeum bevonásával, élő, digitális, interaktív órákon vettek részt iskolánk felső tagozatos diákjai.

A rendkívüli, innovatív képzési program élő bejelentkezéssel – hangszerbemutatóval – kezdődött a Leskowsky Hangszergyűjteményből, majd magába foglalta Balatoni József, alias Jocó bácsi történelem óráját, továbbá múzeumok szakembereinek bejelentkezései segítségével arról is tanultak a diákok, miként éltek Pest-Budán a forradalmi ifjak és hogyan teltek a reformkori emberek hétköznapjai. Számtalan érdekes és izgalmas feladat várt a diákokra- Az online tér segítségével a jelenlegi járványügyi helyzet közepette is megvalósítható volt a virtuális múzeumi séta, mely idő és térutazás, kalandozás volt a történelem, irodalom és számos más tudományterület között.

Nagyon örülünk, hogy megtalálták ezzel a lehetőséggel iskolánkat és kiváncsian vártuk a nem kis technikai előkészítést igénylő, kizárólag online térben megvalósuló élmény-, és témanapot, melynek végén a diákok aktivitását, teljesítményét pontozták és a legeredményesebb osztály értékes nyereményt kapott.