Hírek, gondolatok az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülés jegyében

Találkozz élőben Jézussal!

Portrésorozat az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előadóiról, tanúságtevőiről a Kossuth Rádióban.

 

2020. szeptember 27-én a Kossuth Rádióban 17 óra 05 perctől volt hallható az első része annak a sorozatnak, amely a jövő szeptemberre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előadóit mutatja be. A portréinterjúk előtt, az online találkozóhoz hasonlóan, Erdő Péter bíboros mondott bevezetőt.

Elsőként egy világi férfi, Jean-Luc Moens egykori matematika professzor engedett betekintést az életébe. A Ferenc pápa által alapított CHARIS, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának moderátora elárulta, hogyan fér össze a mély, élő hit és egy reáltudomány egyetlen életben.
\r\nA témáról és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus további híreiről a következő hivatkozásra kattintva olvashat az érdeklődő:

https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/talalkozz-eloben-jezussal

 

Erdő Péter: „A Hősök tere nagy vallási találkozók emlékét őrzi

2020.09.20-án lett volna a budapesti Hősök terén az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje, a Statio Orbis.

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr ebből az alkalomból osztotta meg gondolatait olyan különleges vallási eseményekről, melyeknek a Hősök tere adott otthont.

Bíboros úr gondolatai meghallgathatóak a következő hivatkozásra kattintva:

https://www.youtube.com/c/52ndInternationalEucharisticCongress

 

Afrikától a Vatikánig – NEK TV #07

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Youtube-csatornáján látható anyagban Dr. Fodor Réka beszél az afrikai orvosmisszióról, az érdeklődők Herman József atya vendégei lehetnek Mányon, a NEK kulisszák című részben pedig összefoglaló látható az online előtalálkozóról, majd megtekinthető Ferenc pápa magyarokhoz szóló üzenete.

A mozgóképes anyag a következő hivatkozásra kattintva indul el:

https://youtu.be/HsqCrFETKwY