Tanévnyitó ünnepség és szentmise a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban

Augusztus 31-én, hétfőn délután a 2020/2021-es tanévet megnyitó ünnepségen, a koronavírus terjedése kapcsán hozott rendelkezések miatt nem lehetett jelen az iskola udvarán teljes létszámában a diákság, ezért a csak a tizedikes és tizenegyedikes tanulók fogadták az új, kilencedik osztályt kezdő ifjú tekósokat.

A kilencedikesek esküt tettek az iskola zászlója előtt, osztályfőnökeiktől pedig egy iskolai jelvényt, valamint egy emléklapot kaptak. Ezt követően Téglás László igazgató úr üdvözölte a diákságot, majd a fenntartó nevében Hozdik Zsolt kanonok-plébános köszöntötte a megjelent diákokat, szüleiket és pedagógusokat.

Szeptember elsején ünnepi szentmisével kezdődött a nap. A járványügyi helyzet miatt csak a kilencedik és tizenkettedik évfolyam lehetett jelen a Kiskunhalas-Alsóvárosi Szent Péter és Pál plébániatemplomban, ahol Gyirán Péter káplán atya mutatta be a szentmisét. Ez az alkalom egyben Péter atya bemutatkozása is volt az iskola tanulói előtt, akiknek ezentúl lelki vezetője lesz, mert az iskolalelkészi feladatokat is ellátja ettől a tanévtől.