Szent Gellértes „kiskertészek” megyei sikere

2019. október 4-én délután tartották a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében és pályázati támogatásával megvalósított „Kiskertem” program projektzáró rendezvényét és eredményhirdetését a kiskunmajsai Tájházban.

Konczné Bartal Éva tanító néni útmutatásai mellett tavaly augusztustól egy éven át heti szinten gondozták a Tájházban kialakított konyhakertjeiket a Szent Gellért Katolikus Általános Óvoda és Iskola jelenlegi 4.b osztályos tanulói, akik három csoportban lelkesen és kitartóan dolgoztak, ápolták a zöldség és virág ágyásaikat. Ősszel megtörtént a talaj előkészítése, tavasszal pedig a palántázás, gyógynövények, virágok ültetése, locsolás és kapálás.

A 100 000 Ft értékű első díjat – a kecskeméti Malomban beváltható, játékok, kézműves kellékek vásárlására jogosító utalványt – dr. Temesvári Péter megyei jegyző adta át a diákoknak a projektzáró ünnepség keretében. Az osztály műsorral és ajándékkal kedveskedett a vendégeknek. A szemet gyönyörködtető kiskereteket megcsodálta intézményünk vezetője Tóthné Kovács Zsuzsanna és városunk leköszönő polgármestere is.

A kisdiákok szeretnék folytatni a kertészkedést, amire az ígéretekhez híven továbbra is lehetőségünk lesz a Tájházban.

Konczné Bartal Éva, a 4.b osztályfőnöke