Utolsó lépés az iskolai bérmálkozáshoz: bérmálkozó vizsga a II. Rákócziban

Az intézmény a katolikus fenntartásának tizedik évében, talán szimbolikusan is, most először egy fontost lépést tehet meg. Iskolánk fenntartójának, Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknek engedélye alapján ebben a tanévben iskolai bérmálkozás kerülhet megszervezésre. A diákok közül félszázan önként jelentkeztek erre a tanév kezdetekor. E vállalásuk részeként egy fontos megmérettetésére, a bérmálkozási vizsgára került sor. A tekós diákokhoz becsatlakoztak még a Majsai esperesi kerület számos településéről közel ugyanennyien. Ahhoz, hogy valaki megkaphassa bérmálás szentségét, a kitartó tanulási időszak után, egy vizsgán kell bizonyságot adniuk hitbéli ismereteikről.

23 4335

Először írásban kellett a feltett húsz kérdésre válaszolniuk a jelentkezőknek, majd a szóbeli vizsgán tételt húztak, melynek kifejtése után egy hétköznapi életet érintő kérdésről beszéltek, végezetül pedig a választott védőszentjük életét mutatták be. Ezt követően az iskola sportcsarnokában egy szentmisére került sor.

45  57 

 

45

A hirdetési részben elhangzott az is, hogy a sikeresen vizsgázók, az iskolai ballagást megelőző péntek délutánján, 2022. április 22-én 16.00 órától az Alsóvárosi Római Katolikus Templomban, érseki szentmise keretében részesülnek a bérmálás szentségében.