Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kiskunmajsa

 

 

 

 

Dobogós helyek az egyházmegyei hittanverseny esperes kerületi és megyei fordulóin

Intézményünk tanulói lelkesen készülve Szent Máté evangéliumának és Carlo Acutis életének alapos ismeretéről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy az előző évek sikersorozatát folytatva megnyerték a több mint ötven versenyzőt felvonultató esperes kerületi fordulót, és továbbjutottak hittan verseny egyházmegyei döntőjébe.

Az esperes kerületi versenyt 2023. március 31-én rendezték Kiskunhalason, ahonnan versenyzőink a következő dobogós helyezésekkel tértek haza:

7-8. évfolyam egyéni: Katona Karina 7.b I. helyezés

5-6. évfolyam egyéni: Garas Csaba 5.a II. helyezés

5-6. évfolyam csapatverseny: Ancsa Janka, Czakó István Marcell, Pellikán Lia 6.b I. helyezés

5-6. évfolyam csapatverseny: Farkas Darinka, Szikora Zoé 6.b II. helyezés

Dicséret illeti még ebben a kategóriában Bencsik Bettina és Nagy Jázmin 6.a tanulókat is, hiszen csak pár pontszámmal maradtak le a legjobbaktól.

A Baján megrendezésre kerülő döntőre a továbbjutok, még a húsvéti szünetben is szorgalmasan készültek. 2023. április 15-én hatodikosainknak tíz hasonló felkészültségű csapattal és az idővel kellett megmérkőzniük.

 

3453

Katona Karina 7. osztályos tanulónk nem talált legyőzőre, így mindannyiunk nagy örömére a 7-8. évfolyamosok egyéni versenyének képzeletbeli aranyérmével térhetett haza.

Nagyon büszkék vagyunk Karinára és hatodikosainkra is, akik alaposan elfáradva ugyan, de már a hazafelé vezető úton a jövő évi visszavágót tervezgették magukban.

Kitartó munkájukat köszönve, felkészítő tanáruk

 

                                                                                   Ancsa Margit

                                                                        intézményvezető-helyettes