Országos 1. helyezés és különdíj a Fedorka versmondó versenyen...

kep457

Tizenegyedik alkalommal látta vendégül Szekszárd a Kárpát-medencéből érkező versmondókat a Fedorka-SoseVolt VERSNAP-on. Közel 300 versenyző nevezett, és az első zsűrizést követően 86-an kaptak meghívást, az országos döntőbe. 67 településről érkeztek 4 korcsoportban a versenyzők. A kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodát két tanuló is - Rádóczi Anna és Tabajdi Levente Bence -  képviselhette, akik az elődöntő után meghívást kaptak e rangos eseményre.

„A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.”

 

 

A zsűri tagjai:

Rékasi Károly színművész 

Wiegmann Alfréd Magyar Versmondók Egyesületének versszínházért felelős alelnöke

Illés Alexa színművész

Csötönyi László Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kultúra, Civil Szervezetek és Városmarketing Bizottságának elnöke

Fedorka országos döntő 1. korcsoportban arany minősítést kapott és 1. helyen végzett, így Fedorka díjban részesült Rádóczi Anna 2. a osztályos diákunk.

Fedorka országos döntő 2. korcsoportban arany minősítésben és különdíjban részesült Tabajdi Levente Bence 4. a osztályos tanulónk.

Tanítványaink meghívást kaptak a „Regösök húrján…” országos vers- és prózamondó minősítő Gálájára.

Felkészítő pedagógusok: Fisiné Bera Mónika és Dobóné Czinkóczi Erzsébet tanító nénik. Nagy örömmel és szeretettel gratulálunk a díjazott versenyzőinknek és felkészítő pedagógusaiknak.

  Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége.

 

wt  r57

335