A zene a lélek szava

352

 

 

 

 

Ezzel a mottóval rendeztük meg 2024.június 5-én, délután a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodában immár hagyományossá váló, Zenélő díszudvar elnevezésű délutánunkat. A program keretében hangszeres zenét, éneket, táncot tanuló diákjaink mutathatták meg szüleiknek, barátaiknak, tanáraiknak tudásukat. Trombitára, zongorára, hegedűre és szólógitárra írt műveket hallgathattunk, intézményünk Szent Ágoston gyermekkórusa előadásában pedig egy Mozart-opera részlete szólalt meg. A 3.b osztályosoknak tanítójuk segítségével készültek fel azoknak a musical részleteknek az előadására, amelyeket az egész osztály együtt énekelt.

 

 

wrq   gewt

A táncok sem maradhattak el! A klasszikus angol és bécsi keringőt 8. évfolyamos osztályaink mutatták be elegáns mozdulatokkal, míg a 3.a osztályosok vidám ugrós somogyi tánca derűs perceket varázsolt a nézőtérre.

A délután zárásaként ismét átadásra került a Szent Ágoston-díj, amelyet minden évben egy kiemelkedően tehetséges zenét tanuló gyermek vehet át.

Igazolni látszott ez a délután Marianne Fillenz gondolatát, aki azt mondta: „A zene mindenkinek a közös nyelve, annak is, aki sosem tanulta.” Szülők, diákok, felkészítő tanárok egyaránt elvihették a zene és a tánc varázsát a lelkükben.

 

3523  rwrtw